AktuelltZsuzsanna Larsson Gilice och Kristina Schmid 13/1 - 4/2
ODD EYE

ODD-EYE
Vi tänker på begreppet ODD-EYE som att vi har varsin blick som skevar, men ändå får syn på något och varandra. Kanske handlar det om dolda berättelser och ett stillsamt och intensivt betraktande av världen.

Kristina arbetar figurativt med skulptur och fotografi, där utgångspunkten ofta är materialen hon samlat på sig. Hon använder både brons och det förgängliga som mossa, tejp och sand och arbetar i serier med sina verk. Zsuzsanna arbetar processbaserat med teckning och textflöden som roterar kring sin egen axel. Med förgängliga material blir hennes arbeten delvis abstrakta och rumsliga på samma gång, där till synes oansenliga detaljer får betydelse.

Kristina Schmid, magisterexamen i fri konst, Konsthögskolan Valand 2001. Utställningar på bl a Teatergalleriet Kalmar, Galleri 1 och Galleri 54 i Göteborg, Teatergalleriet Uppsala. Gestaltningsuppdrag för Statens Konstråd , Uppsala kommun, Göteborgs stad, Familjebostäder och Nya Karolinska Solna m.m. Pågående gestaltningsuppdrag för Alingsås Lasarett. Representerad genom inköp på kommuner och landsting.

Zsuzsanna Larsson Gilice, magisterexamen i fri konst, Konsthögskolan Valand 2003. Utställningar på bl a Teatergalleriet Kalmar, Ebelingmuseet, Borås konstmuseum (grupp), Steneby konsthall, Galleri Mors Mössa, Galleri Ping-Pong och Eskilstuna konstmuseum (grupp). Gestaltningsuppdrag bl a för Statens konstråd, temporärt gestaltningsuppdrag; Konstväxlingar för SL på Gärdets tunnelbanestation och Stockholm konst. Representerad genom inköp på kommuner och museer.